Mmm banankaka... Älskar banankaka...
Eftersom det är svårt att surfa fram bra recept tänkte jag dela med mig av min favorit. Massa banansmak, härligt prickig blir den.
Gör så här:
100 g smör, rumsvarmt
100 g honung
2 dl socker
Vispa med elvispen tills det är vitt och pösigt
2 ägg knäcks i, ett i taget. Vispa mer!
4 msk naturell yoghurt (eller med honung/vaniljsmak)
Blanda lite till
3 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker (den starka sorten med vaniljprickar i)
Blanda samman och rör ner i smeten
3 mogna bananer - gärna lite övermogna
Mosas samman med gaffel tills banangegga och rörs ner i smeten.
Rör, eller kör med elvispen, tills allt är blandat.
Häll smeten i smord och mannagrynsbeströdd form.
Grädda ca 55 min i 175 grader, ganska långt ner i ugnen.
Stjälp upp på socker-kanelblandning på bakplåtspapper. Mumsa!
Eftersom det är svårt att surfa fram bra recept tänkte jag dela med mig av min favorit. Massa banansmak, härligt prickig blir den.
Gör så här:
100 g smör, rumsvarmt
100 g honung
2 dl socker
Vispa med elvispen tills det är vitt och pösigt
2 ägg knäcks i, ett i taget. Vispa mer!
4 msk naturell yoghurt (eller med honung/vaniljsmak)
Blanda lite till
3 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker (den starka sorten med vaniljprickar i)
Blanda samman och rör ner i smeten
3 mogna bananer - gärna lite övermogna
Mosas samman med gaffel tills banangegga och rörs ner i smeten.
Rör, eller kör med elvispen, tills allt är blandat.
Häll smeten i smord och mannagrynsbeströdd form.
Grädda ca 55 min i 175 grader, ganska långt ner i ugnen.
Stjälp upp på socker-kanelblandning på bakplåtspapper. Mumsa!
Kommentarer
Skicka en kommentar